NODIG: 

210 gzelfrijzend bakmeel 
150 gkristalsuiker
snuf zout
83 mlzonnebloem olie
ei
83 mlmelk
150 gblauwe bessen uit eigen tuin

Voor topping:

100 gkristalsuiker
45 gbloem
60 gboter (zacht)
7,5 m kaneel

Extra nodig:

1springvorm van 20 cm doorsnede
12xbakpapier (10 bij 10 cm)
12xtouw

 

BEREIDING:
 Verwarm de oven voor op 200°C. Knip het bakpapier en de touwtjes. Druk het bakpapier aan met een plastic beker. 
2Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang.

Roer de blueberry’s  er ook doorheen (licht anders wordt hele beslag paars)

3. Maak nu de topping: Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel.  Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt.

4. Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. (gaat uitstekend met een ijslepel!) Sprenkel hier de topping op.

5. Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C.

6. Genieten maar

 

 

CHECK HIER OF WIJ GRATIS BIJ U BEZORGEN!

Aanbieding deze week; 

Appel 'Elstar' kweken op uw terras of tuin!

 

Aanbieding

Appel 'Elstar' XL € 19,99 € 15,99
© 2017 - 2018 Fruitkweken.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel